Time for Taiwan :)

Last week, I finally got to cross the “few days trip to Taiwan” from my bucket list! It was just a short 72-hours trip, without specific and detailed plan like I usually prepare for my traveling. I needed to use up some of my ANA miles expiring last March, and it was enough for the flight to Taipei, so I thought “why not make it happen now?” 🙂

Will post more about my short culinary escape to Taipei later. In the mean time, please enjoy some of the pics I took during my quite gloomy-weather trip, they’re mostly foods though 😀

I hope I can visit Taiwan again and fill my tummy with more delicious foods like the one posted in this “48 Hours in Taiwan: Food Paradise” video 😀

13230211_10154174170697020_5485095309019210921_n

That famous mango ice!

13227000_10154178679657020_7470975037597854796_n

Shoronpoooo

13220900_10154174612987020_8999053429722604798_n

The beef noodle 🙂

13265964_10154180845882020_4167958234288827988_n

My takeaway “Beijing sauce shredded beef”, at the hostel’s lobby 😀

DSCF7487

Sun Yat-sen memorial hall

13320546_10154183189562020_2880493971758563803_o

The stairs at Jiufen ^^

DSCF7753

A-Mei tea house in Jiufen, rumored to be the inspiration of the bathhouse portrayed in one of Ghibli’s movies, Spirited Away

The madness at ChiaTe, for the pineapple cakes of course 😀

13310592_10154181146502020_6535251074578478592_n

The delicious pearl milk tea at the airport, my last culinary before going back to Tokyo

Advertisements

11 responses to “Time for Taiwan :)

    • Hehe, iya mbak, aku juga ini dieksekusi mumpung gak terlalu jauh dari Jepang, trus juga visanya bisa exempted tinggal apply online, jadi lumayan memudahkan 🙂

      Siap mbak insyaAllah ntar cerita lebih detail 😀

    • Tapi ternyata porsinya gede mbak, pas aku di sana banyak yang share makannya, sementara aku harus berjuang sendirian ngabisinnya, hiks..

  1. adeeeek…bener bener super nih si adek, traveling sendirian lagih. lumayan banyak ga makanan halal di sana? Dek, di Jepang tuh barang daiso lucu lucu murce gitu ga sih? posting laah dek tentang itu, aku lagi sutris liat props makan ala jepang di sini, mahil euuuuy hahahaha

    • Hehe, modal nekat aja Mel 😀
      Gak terlalu banyak tapi lumayan sih Mel, cuman berasa agak susah gara2 gak bisa bahasa Mandarin sama sekali nih, padahal mungkin bisa jajan lebih banyak klo bisa mastiin jajanannya aman ato gak, huu..

      Barang2 Daiso lucu2 sih Mel kayaknya, adek yang gak terlalu berjiwa seni juga sering terjebak beli macem2, hehe.. Klo soal harga rata2 sih ya 100 yen (108 setelah pajak), ada juga beberapa item yang kadang 300 atau 500 yen gitu. Props nya yang kayak gimana tah Mel yang mahil2?

  2. Pingback: Flashback 2016 | Tukang Makan - Tukang Jalan・食いしん坊・タビ好き·

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s